© 2019 Iikki Donner. Proudly created with Wix.com

100

iikki donner

JOKAINEN ON ARVOKAS

IIKKI (100)

Olen Eläinoikeuspuolueen eduskuntavaaliehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä. Olen 37-vuotias biologian maisteri sekä tohtorikoulutettava Helsingin Yliopistossa. Perheeseeni kuuluu kaksi tytärtäni, corgi sekä viipurilainen rescue.

 

Oikeudenmukaisuus ja maapallomme tulevaisuus eivät saa jäädä talouskasvun ja ihmisten tämänhetkisen elämäntyylin ylläpitämisen jalkoihin. Haluan edistää:

 

Lajiriippumatonta oikeudenmukaisuutta ja eläinten asemaa yhteiskunnassamme

Ihmisten välistä yhdenvertaisuutta ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta

 

Toimeenpiteitä kuudennen sukupuuttoaallon ja ilmastokriisin hillitsemiseksi

Laadukasta koulutusta ja tutkimusta

MIKSI Eläinoikeuspuolue?

Maailma muuttuu. Teknologian kehittyessä ja tiedon lisääntyessä eläinten hyväksikäytöstä sen eri muodoissa on tullut paitsi turhaa, niin eettisesti täysin kestämätöntä. Suomessa yksinään tapetaan vuosittain 70 miljoonaa pääsääntöisesti kurjissa oloissa kasvanutta, tuntevaa ja tietoista yksilöä, jotka ovat epäonnekseen syntyneet tuotantoeläimiksi. Jo valmiiksi ihmisten luomien ympäristöpaineiden alla sinnitteleviä luonnonvaraisia nisäkkäitä ja lintuja tapetaan tai haavoitetaan maassamme vuosittain noin kaksi miljoonaa - huvin vuoksi.

 

Meidät kasvatetaan näkemään muut eläimet ruokana, vaatteina ja viihdykkeinä. Eläin ei kuitenkaan ole hyödyke, vaan tunteva ja itsestään tietoinen yksilö, jolla on omia haluja ja tarpeita ja jonka arvo on ihmisestä riippumaton. Väärään lajiin kuuluminen tai eriävä kognitiivinen kyvykkyys ei ole pätevä peruste toisen elävän olennon mielivaltaiselle hyväksikäytölle ja tappamiselle. Eläinoikeudet ovatkin luonnollinen jatkumo ihmisoikeuksille, ja niillä tarkoitetaan yksilön oikeutta elää lajityypillistä sekä omaehtoista elämää. Pitkällä tähtäimellä kaiken elämän kunnioittaminen on ainoa tapa pitää ympäristömme elinvoimaisena ja saavuttaa aito, väkivallattomuudesta kumpuava mielenrauha.

 

Politiikkaa leimaa ihmisyksilöiden usein itsekeskeisten lyhyen tähtäimen hyötyjen tavoittelu sekä muiden eläinten kuin ihmisten hyvinvoinnin lähes täydellinen sivuuttaminen. Eläinoikeuspuolue haluaa tehdä kestävää politiikka, joka huomioi kaikkien elollisten olentojen hyvinvoinnin siinä määrin kun se on mahdollista. Puolueen arvoperustana toimii kestävyys, oikeudenmukaisuus ja elämä.

 

Useimmat ihmiset ovat pohjimmiltaan empaattisia ja hyväntahtoisia. Nyky-yhteiskunnassa pärjää vallan mainiosti eläimiä hyödyntämättä. Olemme onnistuneet luomaan sivilisaation jossa meillä on mahdollisuus elää täyttä elämää aiheuttamatta kärsimystä ja kuolemaa muille. Miksi emme siis rikkoisi vallalla olevia normeja ja valitsisi elää niin?

kampanjavideomme

Alla 22.3.2019 julkaistu Eläinoikeuspuolueen kampanjavideo. Voice-overina iki-ihana Avarasta luonnosta tuttu Jarmo Heikkinen. 

Linkit
vaalikonevastauksiini
Helsingin Sanomat
Yle
Ilta-Sanomat
Olen vastannut myös Alma Median, MTV3:n, Allianssin ja Maaseudun tulevaisuuden koneisiin, sekä Eläinpoliittiseen vaalikoneeseen. Näihin vastauksiin en saa järkevästi linkattua, mutta kokeile ihmeessä onneasi! ;)
katso myös nämä
Eläinoikeuspuolueen kotisivut. Täältä löytyy mm eduskuntavaaliohjelma, manifesti, sekä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.
Suosittelen lämpimästi eläin- ja ympäristöasiohin sekä moraalipsykologiaan keskittyneen filosofi Elisa Aaltolan blogia.
Ota yhteyttä!
 
Vastaan mielelläni kysymyksiin. Ta gärna kontakt ifall du har frågor. Please contact me in case you have questions.
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now